CaveCats

Deze Blog gaat over 2 van mijn favoriete onderwerpen: 1: Caves: zwerven in de mergelgrotten in Zuid Limburg, de kilometers lange onderaardse gangen. Het stof op de vloer dempt alle geluiden, oude opschriften flitsen voorbij in het schijnsel van de zaklampen. 2: Cats : Recente en fossiele katachtige roofdieren. leeuw, Lynx, en de sabeltandkatten Homotherium en Megantereon, en nog veel meer. Zie ook mijn homepage http://www.ijstijd.net

Mijn foto
Naam:
Locatie: Rucphen, Noord Brabant, Netherlands

Hoi, ik heet Kees, heb een vrouw en 2 kinderen. Ik ben een fervent amateurpaleontoloog, begonnen als fossielen-verzamelaar die elk fossiel verzamelde, maar gaandeweg meer gespecialiceerd in de Pleistocene zoogdieren. Sinds de vondst van een sabeltandtijger bot helemaal in de ban van katachtige roofdieren. Daarnaast zwerf ik ook graag in de mergelgrotten, soms alleen, soms met andere berglopers. Heerlijk om weg te dromen bij zeer oude opschriften of fraaie onderaardse landschappen. Ook mag ik graag met mijn RIB motorboot in de Zeeuwse delta en de kustwateren rondvaren. Bij goed weer natuurlijk.

zondag

07-06-2007 "End of the world"

Vandaag hebben we een autotootje gehuurd om eens wat verder te komen dan loopafstand. Een bekende toeristische attractie aan de Algarve is Cabo st Vincente, de meest zuidwestelijk gelegen punt van het vaste land van Europa, een woest en verlaten gebied, dat door de Portugezen "het einde van de wereld" wordt genoemd. In de middeleeuwen dachten reizigers dat hier de wereld ophield, rotsen van 70 tot 80 m hoog, loodrecht uit oceaan opreizend, met een woeste oceaanbranding in de diepte. Op deze punt staan een vuurtoren en een fort gebouwd en een oud klooster. Er staat een hele straat met souvenirkraampjes, waar dikke truien het meest verkochte artikel zijn.

Op deze plaats moet ook een cache verborgen liggen, die - heel toepasselijk- "the end of the World" heet. De cache is, dankzij de nauwkeurige coördinaten, snel gevonden onder een rotsrichel, minder dan 1 meter van de door de GPS aangegeven plaats. Maar hoe haal je de cache te voorschijn, en hoe kun je ongemerkt loggen tussen al de toeristen die rond deze plaats rondwandelen ?? Simpel door te doen of je plantjes fotografeert. Dan kun je de cache te voorschijn halen en meenemen naar een rustig plekje om je log te schrijven. Op deze plaats heb ik mijn eigen travelbug achtergelaten om vanaf hier zijn reis over de wereld te beginnen. Een mmoiere plaats kan ik me haast niet voorstellen: het uiterste puntje van Europa op een plaats waar de Iberische Lynx in het wild voorkomt. En daarna "al fotograferend" de cache weer terug gelegd.








Lagos

Vanuit Cabo st Vincente rijden we door naar de oudevestingstad en badplaats Lagos, waar we in een gezellig restaurantje lunchen. Na een kort bezoek aan Lagos rijden we door naar de Ponta Pieda, even ten zuiden van Lagos. Dit is een heel schilderachtige kuststrook waar rotsformaties en rotsbogen verspreid in zee liggen. We besluiten de middag met een bezoek aan Lagos Zoo, die in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden niet in Lagos, maar een kilometer of 30 daar vandaan ligt. Hier moeten volgens de folders ook Lynxen zijn....Er is inderdaad ook één Lynx, maar die ligt zover achter in zijn hok te slapen, dat hij nauwelijks zichtbaar is. Gelukkig ontdekt Annie, dat je door het struikgewas aan de achterzijde van deze kooi kunt komen. Zo heb ik toch nog foto's van deze (slapende) lynx kunnen nemen.