CaveCats

Deze Blog gaat over 2 van mijn favoriete onderwerpen: 1: Caves: zwerven in de mergelgrotten in Zuid Limburg, de kilometers lange onderaardse gangen. Het stof op de vloer dempt alle geluiden, oude opschriften flitsen voorbij in het schijnsel van de zaklampen. 2: Cats : Recente en fossiele katachtige roofdieren. leeuw, Lynx, en de sabeltandkatten Homotherium en Megantereon, en nog veel meer. Zie ook mijn homepage http://www.ijstijd.net

Mijn foto
Naam:
Locatie: Rucphen, Noord Brabant, Netherlands

Hoi, ik heet Kees, heb een vrouw en 2 kinderen. Ik ben een fervent amateurpaleontoloog, begonnen als fossielen-verzamelaar die elk fossiel verzamelde, maar gaandeweg meer gespecialiceerd in de Pleistocene zoogdieren. Sinds de vondst van een sabeltandtijger bot helemaal in de ban van katachtige roofdieren. Daarnaast zwerf ik ook graag in de mergelgrotten, soms alleen, soms met andere berglopers. Heerlijk om weg te dromen bij zeer oude opschriften of fraaie onderaardse landschappen. Ook mag ik graag met mijn RIB motorboot in de Zeeuwse delta en de kustwateren rondvaren. Bij goed weer natuurlijk.

maandag

the Lynx (travel bug)

29-05-2007.
Vandaag heb ik per post mijn travel bug ontvangen, welke ik eerder via ebay had gekocht. Ik zal eerst kort uit proberen te leggen wat een travelbug is en hoe die er uitziet. Travel (reizen) bug (kleinood/ding) dus een kleinnood dat reist. Het is een onderdeel van het wereldwijde spel geocaching, een moderne vorm van "schatgraven" . Over de hele wereld liggen schatten begraven, die alleen bekend zijn bij de deelnemers van het spel: zij verkrijgen de coördinaten waar een schat begraven ligt via internet, en kunnen op die coördinaten de schat zoeken. Dat kan middels zeer gedetailleerde stafkaarten, maar het handigste is toch wel een GPS. In GPS kun je namelijk de coördinaten invoeren, en de GPS leidt je vervolgens naar de juiste plek. Zo'n schat kan van alles zijn: een simpel logboekje waarin je je bezoek logt. En geologisch monument, waar je jezelf bij fotografeert en vervolgens logt in het logboekje. ( dat is dan een educatieve cache) Het kan een munitiekist zijn of een tupperwaredoos met kleine spulletjes: de zg. schat. Bij deze caches (want zo heten de schatten) mag de vinder iets uit het doosje halen, maar moet er ook weer iets in doen. Een travelbug is ook zo'n schat. Het is een zg "dog tag"een metalen kettinkje met 2 metalen plaatjes eraan 1 voor de eigenaar (om als kopie achter te houden) en 1 om in de cache te doen als schat. Maar dit is een speciale schat want de eigenaar geeft hem een opdracht mee, die door de deelnemers van het spel zo goed mogelijk uitgevoerd moet worden. De vinder mag hem dus niet houden, maar moet hem doorgeven naar de volgende cache. En nu heb ik dus mijn eigen travelbug: the Lynx, opgedragen aan deze schitterende slanke kat. Doel van deze travelbug is de wereld rond reizen naar plaatsen waar Lynxen leven, in de wilde natuur (Europa, Azië en Noord Amerika) of in dierentuinen.



Maar vooral ook om bij de vinders van deze travelbug aandacht te vragen voor de Lynx en zo mogelijk bij te dragen aan de bescherming van zijn habitat. Volgende week ga ik op vakantie naar Portugal, en het is mijn bedoeling om hem daar te droppen in een cache aan de Algarve, Liefst bij Cabo st Vincente, de meest Zuidwestelijke punt van Europa. Een heel toepasselijke plaats, omdat in die streek de met uitsterven bedreigde Iberische Lynx leeft. Ik hoop dan dat een vinder hem meeneemt naar een volgende cache and so on... Door het nummer van de travelbug bij de beheerders van de geocache website te melden wordt een webpage aangemaakt, waarop alle logs van deze bug worden genoteerd. Zo kan ik de reis van mijn Lynx volgen.

Labels: , ,